معرفی کیت های شناسایی و شمارش میکروارگانیسم های شرکت ریزسنجش آریا در حوزه آب و پساب و فاضلاب

طرح کلی

مقدمه آب و اهمیت پایش میکروبی آن در صنایع

آب مانند خون در بدن انسان، برای حیات بشر و چرخیدن چرخ صنایع مختلف لازم است. مصارف آب به‌طورکلی به سه بخش اصلی خانگی- شهری، دامداری-کشاورزی و صنعتی تقسیم می‌شوند و شامل آب‌های آشامیدنی و بهداشتی شهری، آب­های تصفیه خانگی و صنعتی، آب­های جاری، آب­های زیرزمینی پساب‌ها و فاضلاب­ها، آب­های تفریحی، آب­های در گردش مدارات باز و بسته، بولیرها و کولینگ تاورهای صنعتی، آب­های مورد استفاده در ساخت محصولات و فرآورده­های غذایی، کاغذی و سلولزی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و غیره یا آب­های مورد استفاده در فرآیندهای شستشو­ مواد اولیه و فرآوری کالا و محصول، می­باشند.

یکی از انواع بسیار مهم آلاینده­های آب، وجود آلودگی­های میکروبی در آن است. آلودگی آب به انواع عوامل بیماری‌زا، به‌ویژه باکتری­ها را می‌توان یکی از مسیر­های اصلی انتقال بیماری و شیوع بیماری‌های عفونی در یک جمعیت دانست. آب آشامیدنی و آبی که برای شستشو و نظافت مصرف می‌شود، باید عاری از باکتری­های بیماری‌زا باشد، درغیر این صورت، می­تواند تهدیدی جدی برای سلامت حیات بشر باشد.

اگرچه اهمیت پایش میکروبی آب­های مصرفی مستقیم برای انسان بر هیچکس پوشیده نیست، وجود برخی از باکتری­های هوازی و بی‌هوازی در آب­های مصرفی صنایع مختلف می­تواند خسارات سنگینی را به صنایع وارد کند که لازم است به آن­ها نیز پرداخته شود. ازجمله انواع باکتری‌های موجود در صنایع درگیر با آب که شناسایی آن‌ها حائز اهمیت است، می‌توان به باکتری­های زیر اشاره کرد:

 میکروارگانیسم­های هتروتروف هوازی (HPC)، باکتری­های توتال کلیفرم و به‌طور ویژه اشریشیاکلای (Coliform/E.coli) و باکتری­های کاهنده سولفات (SRB) اشاره کرد. در ادامه به معرفی هریک از موارد نامبرده پرداخته‌شده و اهمیت حضور هریک را در آب­های صنعتی بررسی‌شده است.

باکتری های هتروتروف هوازی (HPC):

غلظت باکتری­های هتروتروف هوازی موجود در آب (HPC) یکی از شاخص‌های برآورد میزان آلودگی میکروبی آب است که شمارش کمّی آن، اهمیت ویژه­ای در حوزه آب­های بهداشتی و آب صنایع مختلف مانند صنایع فولادسازی، کاغذسازی و نساجی و … دارد.

شمارش کلی باکتری‌های هوازی به‌طورمعمول برای تخمین تعداد باکتری‌های زنده موجود در آب استفاده می‌شود. این شمارش می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره کیفیت کلی آب فراهم کند. شمارش باکتری­های هوازی می‌تواند در استخرهای شنا، کنترل کیفیت آب آشامیدنی، کیفیت آب خروجی در سیستم‌های تصفیه آب و درواقع در مکان‌هایی که نظارت بر تعداد باکتری اهمیت دارد، بسیار حائز اهمیت باشد. به‌عنوان‌مثال خروج از حدود مجاز تعریف‌شده در استانداردهای ملی و بین ­المللی در انواع آب، موجب جریمه ­های نقدی و غیر نقدی سنگینی برای مسببین و صنایع متخطی می­گردد.

در سیستم­های آب تصفیه خانگی و صنعتی، تجمع بیش‌ازحد این باکتری­ها منجر به تولید بیوفیلم‌هایی می­گردد که ممکن است مشکلات فنی متعددی را ایجاد کنند. مسدود شدن مبدل­های حرارتی و فیلترهای دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن (تصفیه) صنعتی به دلیل رشد بیش از حد باکتری­ها، علاوه بر هزینه‌های تعمیراتی بالا، در صورت عدم رسیدگی مناسب و اقدام سریع، تعمیرات موثر نیست و کارخانه باید مبلغ بسیار زیادی را بابت تعویض فیلترها پرداخت کند.

حذف عوامل بیماری­زا از آب به دلیل نرخ مرگ­ومیر بالا و سرعت انتشار بیماری­های ناشی از آلودگی باکتریایی آب در جوامع از اولویت خاصی برخوردار است. ازاین­رو ایده آل آن است که مطابق با استانداردها آب آشامیدنی حاوی هیچ‌گونه میکروارگانیسم بیماری‌زایی نباشد. بنابراین برای پیشگیری از انتقال این بیماری­های با مصرف آب، معمول است که طی مراحل تولید تا مصرف، آن را تحت کنترل و پایش بهداشتی و کیفی قرار دهند. در برخی مناطق روستایی کشور ما تأمین کمیت و کیفیت آب آشامیدنی با مشکل مواجه بوده و از طرف دیگر سیستم­های جمع­آوری و تصفیه فاضلاب به­طور مناسب توسعه داده نشده است . لذا هرچند وقت یک‌بار به دلیل آلودگی آب شاهد بروز طغیان و همه­گیری بیماری­های منتقل شونده از آب هستیم که باعث تحمیل هزینه­های گزاف به سیستم بهداشتی و درمانی می­شود. به جهت پیشگیری و کنترل همه­گیری بیماریهای منتقله از آب، لازم است اقدامات بهنگام و مؤثر در خصوص بهداشت آب و فاضلاب انجام­گیرد.

شناسایی میکروارگانیسم­های هتروتروف هوازی و شمارش تعداد آن ها در آب با آزمون HPC انجام می­شود و  این فرصت را ایجاد می­کند که تا قبل از ازدیاد بیش از حد میکروب­ها و ایجاد بیوفیلم­های حجیم، با یک اقدام صحیح درمانی، از رشد بیشتر باکتری­ها و خسارت­های متعاقب آن جلوگیری شود. بطور کلی آزمون میکروبی HPC در جهت اهداف زیر مورد استفاده قرار می­گیرد:

  • نشان دادن اثربخشی فرآیندهای تصفیه آب به­عنوان شاخص غیرمستقیم حذف پاتوژن
  • بررسی وقوع و مشخص­کردن تعداد میکروارگانیسم­ها ارگانیسم­های رشد مجدد یافته (که ممکن است اهمیت بهداشتی داشته باشند یا نداشته باشند)
  • نظارت بر فرآیند­ها زنجیره تامین آب آشامیدنی سالم که از اهمیت ویژه ای برخوردار است
  • ارزیابی عملکرد فرآیندهای فیلتراسیون و گندزدایی
  • یک شاخص نظارتی برای بررسی مشکلات طعم، بو و اینگونه مشکلات

باکتری های کلیفرم و بخصوص اشریشیاکلای:

کلیفرم­­ ها یکی از مهم‌ترین شاخص‌های وجود آلودگی غیرقابل قبول در آب بوده و عدم وجود آن صحتی بر بهداشتی بودن آب است. اصطلاح کلیفرم به گروهی از باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه (باکتری‌های روده‌ای) گفته می‌شود که دارای توانایی خاصی در تخمیر قند لاکتوز هستند. کلیفرم‌ها باکتری‌هایی هستند که همیشه در مجرای گوارشی حیوانات و انسان، در زباله‌ها، در گیاهان و مواد روغنی و … یافت می‌شوند. از پایه‌ای و اساسی‌ترین آزمایش‌های تعیین آلودگی باکتریایی منبع آب، آزمایش شناسایی و شمارش کلیفرم‌ها است که توسط سازمان سلامت و بهداشت جهانی در سال 1914 معرفی شده است.

اغلب کلیفرم­ها به خودی خود عامل بیماری‌زا نیستند، گرچه برخی سویه‌های نادر و کمیاب E.coli مانند O157 می‌توانند به‌شدت بیماری‌زا باشند. اشریشیاکلی به‌عنوان میکروارگانیسم شاخص، برای تعیین آلودگی مدفوعی انتخاب‌شده است و وجود باکتری‌های کلیفرم و خصوصاً اشریشیاکلای (Coliform, E.Coli) در آب نشان‌دهنده ناکافی بودن فرآیند تصفیه و همچنین آلودگی متناوب و اخیر آب با مدفوع انسان و حیوانات خونگرم است

معرفی صنایع و فرآورده های دارویی

معرفی کیت های شناسایی و شمارش میکروارگانیسم های شرکت ریزسنجش آریا

آلودگی آب­ها و پساب­های صنایع مختلف به کلیفرم­ های مدفوعی آن­ها را با مسائل و نظارت‌های سازمان محیط‌ زیست مواجه می‌کند و می‌تواند آن‌ها را وادار به پرداخت خسارت و جریمه‌های سنگین کند. در چنین شرایطی اگر کارخانه­ای به ­طور مثال جز صنایع آلاینده از نظر رهاکردن پساب آلوده به محیط‌ زیست باشد، مطابق با قوانین مالیاتی، مشمول جریمه خواهد شد یا مطابق با قوانین ملیتی، مستلزم دریافت اخطار  و در صورت تکرار موجب پلمب ­شدن کارگاه یاکارخانه خواهد شد.

باکتری های کاهنده سولفات (SRB):

باکتری‌های بی‌هوازی کاهنده سولفات در همه جای محیط‌زیست حضور دارند. این باکتری‌ها در چاه‌های عمیق، برج‌های خنک­ کننده، مبدل ­های حرارتی، آب‌های خنک­ کننده مستقیم فلزات، جریانات هیدرولیک آبی و محصولات نفتی یافت می‌شوند و از زیان‌بخش‌ترین باکتری‌های آلوده‌کننده صنعتی می‌باشند. باکتری‌های کاهنده سولفات موجب خرابی شناورها، ایجاد بوی بد هیدروژن سولفید، خوردگی فلزات، مسدود شدن سیستم پایپینگ و نگرانی‌های مربوط به خوردگی حفره‌ای در سطح فلزات می‌شوند. بنابراین، ضروری است که این میکروارگانیسم‌ها مورد نظارت قرارگرفته و کنترل شوند تا از آسیب‌های به وجود آمده از طریق فعالیت‌های متابولیک آن‌ها جلوگیری شود.

به‌عنوان‌مثال در صورت سوراخ شدن تجهیزات مبدل حرارتی یک کارخانه فولادسازی در اثر خوردگی­های میکروبی این باکتری­ها، خط تولید متوقف می‌شود، ضمن اینکه ممکن است ابزار و امکانات تعمیر چنین تجهیزاتی در کشور موجود نباشد و لازم باشد مبدل به کشورهای دیگر جهت تعمیر فرستاده شود، بنابراین خسارت بسیار قابل‌توجهی به صنعت وارد خواهد شد. هم­چنین خوردگی­های میکروبی شدید و سوراخ شدن مخازن نگهداری آب مانند برج های خنک­کننده، بویلرها و سیستم پایپینگ آب، منجر به هدر رفت هزاران مترمکعب آب از درون این مخازن می شود.

عواقب ناشی از عدم شناسایی به موقع و صحیح میکروارگانیسم های آسیب رسان در صنایع:

صنایع جهت از بین بردن آلودگی­های میکروبی از مواد میکروب‌کش تحت عنوان رایج بایوساید استفاده می‌کنند. این مواد بسیار گران‌قیمت و سمّی­اند و با توجه به ماهیت شیمیایی خود در صورت استفاده خارج از محدوده مجاز، اثرات متعاقبی همچون خوردگی تجهیزات فلزی و آسیب­های غیرقابل بازگشتی به محیط زیست را به دنبال خواهند داشت.

اثرگذاری این مواد با توجه به بار آلودگی میکروبی موجود در آب است و چنانچه کمتر از مقدار مناسب استفاده شوند، نه‌تنها اثری ندارند بلکه از یک­سو منجربه هدر رفتن بیهوده بایوساید و هزینه می­گردند، از سوی دیگر با رشد تصاعدی میکروارگانیسم‌های زنده مقاوم شده مواجه می‌گردند. از طرفی مصرف بیش‌ازحد این مواد آلودگی­های شیمیایی، صنایع را با مداخلات سازمان محیط‌زیست درگیر می­کند. هم­چنین خرابی تأسیسات صنعتی به علت عدم‌تشخیص به‌موقع آلودگی‌های میکروبی که می‌تواند منجربه وارد آمدن خسارت‌های بسیار سنگینی مانند سوراخ شدن بویلرها براثر وجود باکتری SRB شود، در مواقع بحرانی می‌تواند حتی منجربه تعطیلی موقت کارخانه شود. درنهایت، موارد مطرح شده منجربه افزایش بهای تمام‌شده محصول در بازار می‌گردد که نه‌تنها می‌تواند صنعت را با بحران جدی شکست‌های اقتصادی مواجه کند، بلکه ممکن است عده زیاد نیز دچار بحران بیکاری شوند.

از طرف دیگر برای از بین بردن میکروارگانیسم­های پاتوژن در یک سیستم تصفیه آب، از انواع کشنده زیستی مانند ازن، کلر و غیره استفاده می­شود، دراین‌بین چنانچه باکتری ازلحاظ نوع و تعداد به‌درستی تشخیص داده نشوند و مواد در غلظت‌های کم و یا حتی بیش‌ازحد مقدار موردنیاز برای تصفیه آب مصرف شود، می­تواند خسارات جبران‌ناپذیری را وارد کند. افزایش توده زیستی باکتری پاتوژن در بدن بیمار به دلیل عدم به‌کارگیری روش تصفیه مناسب در دوره تیمار آب و یا مصرف بیش‌ازحد مورد نیاز مواد کشنده باکتری می­تواند عوارض غیرقابل جبرانی را برای سلامت افراد به دنبال داشته باشد که درنهایت منجربه صرف هزینه­های درمانی توسط افراد جامعه می­گردد.

شناخت نادرست و نابهنگام آلودگی‌های میکروبی به‌صورت کیفی و کمّی موجب رشد افسارگسیخته باکتری­های مضر می­شود که باعث ایجاد خسارت به تجهیزات صنایع و آسیب­های جانی ناشی از وجود آلودگی­های میکروبی پاتوژن در آّب، می­گردد. بنابراین شناسایی سریع و دقیق نوع و تعداد میکروارگانیسم­های موجود در آب جهت کاهش خسارت­های مالی و آسیب­های جانی، امری ضروری است. شکل زیر شماتیکی از آسیب­های وارد شونده به صنایع و افراد جامعه در صورت تشخیص نادرست و دیرهنگام آلودگی­های باکتریایی را نشان می­دهد.

فلوچارت آسیب­ها و خسارت­های واردشونده به­ صنایع و جامعه درصورت تشخیص ­نادرست و دیرهنگام آلودگی­های ­باکتریایی

با توجه به مطالب فوق، شناسایی به‌موقع، دقیق و سریع میکروارگانیسم­های پاتوژن و صنعتی موجود در انواع آب شرب، محیطی و صنعتی موجب تصمیم‌گیری صحیح برای اقدامات بعدی در جهت کنترل خطرناک ناشی از آلودگی‌های آن­ها گردد و جلوی خسارات جانی و مالی احتمالی را می­گیرد. آزمایش و نظارت منظم می­تواند به شناسایی به­موقع میکروارگانیسم­ها در سیستم­ها و حوزه­های آبی کمک کند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و سرعت یافتن چرخ­های صنعت تولید، نیاز به روش­هایی است که در زمان صرفه­جویی کند و توسط همه افراد و بدون محدودیت قابل اجرا باشد و بتواند نوع باکتری را در آب و سیستم­های آبی مشخص کند. از معایب اصلی و مشکل­ساز روش­های معمول آزمایشگاهی میکروبی به­عنوان راه حل کنونی صنعت برای شناسایی و شمارش میکروارگانیسم­ها می­توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فاصله زمانی زیاد میان تحویل نمونه تا دریافت نتیجه آزمون به دلیل حجم کاری بالای آزمایشگاه­های مربوطه و از بین رفتن ارزش تشخیصی آزمون بعد از گذشت مدت‌زمان زیاد از لحظه نمونه­گیری تا اتخاذ درمان
  • ریسک رشد افسارگسیخته میکروارگانیسم­های آسیب­رسان و وارد شدن آسیب­های جبران ناپذیر خصوصاٌ به تجهیزات آبرسانی صنایع در بازه زمانی ارسال تا دریافت نمونه
  • ریسک بازدید سرزده ناظران سازمان غذا و دارو، بهداشت و محیط‌زیست از کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، استخرها و تصفیه­خانه­ها و غیره پیش از اجرای اقدام درمانی مناسب برای رفع آلودگی­های میکروبی و جریمه­های متعاقب آن
  • عدم تطابق این روش­ها با سرعت بالای تولید و توزیع فرآورده­ها در بازار و گاهاً توزیع کالای آلوده بدون انجام ارزیابی­های کافی در بازار و تهدید سلامت عمومی جامعه
  • زمان بر بودن پروتکل­های اجرای آزمون مطابق استاندارهای ملی و بین­المللی و رسیدن به نتایج،
  • عدم دقت کافی به دلیل دخالت مستقیم فرد انجام دهنده آزمایش در نتایج شناسایی و شمارش میکروارگانیسم­ها
  • دشواری های طاقت فرسای آماده­سازی محیط کشت و ادوات مصرفی تمیز و کاملاً استریل جهت اجرای آزمون
  • نیاز داشتن به فرد متخصص برای اجرای آزمون

مزایای کیت های شرکت ریزسنجش آریا برای تخمین میزان آلودگی میکروبی در سیستم های آبی:

امروزه در برخی از کشورهای پیشرفته، استفاده از کیت­های تشخیص میکروارگانیسم­ها به دلیل مقرون به صرفه بودن، سادگی، راحتی، نیاز داشتن به مهارت فنی کمتر، سهولت استفاده و از همه مهم­تر، زمان سریع­تر رسیدن به نتایج نسبت به روش­های کشت سنتی، به طور گسترده مورد استفاده قرار می­گیرند. استفاده از کیت­های تخصصی عموماً ارزان‌تر از روش‌های کشت سنتی هستند و اکثر آنها تا حدی یا کاملاً خودکار هستند، بنابراین استفاده از آن­ها در آزمایشگاه‌های با تجربه کمتر، مانند آزمایشگاه‌های کارخانه­ها با منابع انسانی فنی کمتر، آسان‌تر است. امّا همچنان نقاط ضعف درکاربری این کیت­ها وجود دارد.

شرکت ریزسنجش آریا پس از یک دهه تلاش کیت­هایی را جهت کمک به صنایع طراحی کرده است که انقلابی در تشخیص میکروبی صنعتی ایجاد کرده است و یک گام موثر در حل مشکلات و چالش­های شناسایی و شمارش میکروبی مرسوم است. مزایای اصلی کیت­های ریزسنجش آریا شامل موارد زیر است:

  • محصولی ارزان‌قیمت و در دسترس همگان (ازجمله اپراتورهای صنعت، ناظران بهداشت، غذا و دارو، بهداشت و حتی مردم معمول جامعه)
  • قابل استفاده برای انواع سیستم­های آبی مانند آب آشامیدنی، آب­های تصفیه، آب­های تولید محصول و پساب­های با کدورت و املاح زیاد
  • توانایی شناسایی سریع و شمارش دقیق باکتری‌ها با روشی فناورانه، نوین و مبتنی بر روش­های علمی لبه دانش
  • بسیار دقیق، با دقت و حساسیت بالا (تطابق نتایج آن با روش­های استاندارد متد با کمترین میزان انحراف)
  • قابلیت شناسایی و شمارش کمّی میکروارگانیسم­ها در بازه وسیع 10-107 میکروارگانیسم در هر میلی­لیتر
  • قابلیت استفاده برای آنالیز میکروبی انواع سطوح (تجهیزات، مخازن، لوله­کشی­ها و غیره)
  • مقرون به صرفه بودن علی­رغم داشتن تکنولوژی نسبتاً بالا و به روز (رقیب جدیدترین فناوری­های روز دنیا)
  • قابلیت کاربرد برای نمونه­های حاوی فازهای روغنی با یا بدون خاصیت ضد میکروبی
  • اپراتوری ساده و عدم نیاز به بکارگیری تجهیزات خاص
  • دسترسی به نتایج کمّی در کمتر از 24 ساعت
  • تشخیص چشمی نتایج و تحلیل ساده آن­ها
  • تائیدیه تکمیلی برای سویه خاصی از میکروارگانیسم­ها
  • دارای ادوات استریل موردنیاز جهت نمونه گیری و آماده­سازی صحیح نمونه

لیست محصولات شرکت ریزسنجش آریا با قابلیت کاربرد در حوزه آب و پساب

نام تجاری محصول میکروارگانیسم قابل شناسایی بازه شمارش (cell/ml) کاربرد (ارزیابی کیفیت میکروبی)
TBC-L Kit کل باکتری های مزوفیل هوازی 1-2100 میکروارگانیسم در هر میلی لیتر نمونه سیستم های آبی شامل انواع آب آشامیدنی و آب های تصفیه خانگی و صنعتی/ آب مدارهای بسته صنعتی/ آب فرآیند میانی و نهایی تصفیه خانه های پساب/ آب های مدار مستقیم صنعتی
TCC-L Kit کل باکتری های کلیفرم و همزمان شناسایی بیوشیمیایی اشریشیاکلای
TBC-L+ Kit کل باکتری های مزوفیل هوازی 1-4200 میکروارگانیسم در هر گرم نمونه سیستم های آبی شامل انواع آب و پساب صنایع مختلف مانند نفت و پتروشیمی، داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی، فولادسازی و ... با کدورت و املاح بالا حاوی مواد ضد میکروب قوی/ آب مدارهای غیرمستقیم/ آب برج های خنک کننده/ آب های مبدل های حرارتی/ آب های فرآیندهای ابتدایی تصفیه خانه های پساب های صنعتی
TCC-L+ Kit کل باکتری های کلیفرم و همزمان شناسایی بیوشیمیایی اشریشیاکلای
TBC-Swab Kit کل باکتری های مزوفیل هوازی 01/0 میکروارگانیسم در هر سانتی-مترمربع (MPN/cm2) یا 1 میکروارگانیسم در یک سطح خاص (MPN/Surface) و حداکثر 21 در هر سانتی¬متر مربع (MPN/cm2) یا 2100 در هر سطح خاص (MPN/Surface) بررسی آلودگی انواع سطوح شامل انواع مخازن ذخیره آب یا مواد اولیه یا هر سطح بزرگ دیگر / آزمایشگاه¬های کنترل کیفی و پایش محیط، سطوح و پرسنل/ پایش سیستم¬های لوله¬کشی
TCC-Swab Kit کل باکتری های کلیفرم و همزمان شناسایی بیوشیمیایی اشریشیاکلای
TBC-HP Kit کل باکتری های مزوفیل هوازی 1-4200 میکروارگانیسم در هر میلی لیتر یا گرم نمونه در آب های حاوی مواد روغنی و موادضد میکروب قوی آب های مدارباز ریخته گری/پساب آغشته به مواد روغنی/ روغن های آلوده شده با آب و ...
DILU-LAB Kit کل باکتری های مزوفیل هوازی در آلودگی های بالا از 2100 تا 107× 2.1 میکروارگانیسم در هر گرم یا میلی لیتر یا سطح نمونه بعنوان جز مکمل کیت های TBC-L، TBC-Swab، TCC-L، TCC-Swab و (محصول شرکت ریزسنجش آریا)، با قابلیت رقیق¬سازی بیشتر نمونه و شمارش آلودگی¬های بیش از 2100 میکروارگانیسم در محصول یا حدود مجاز میکروبی بالاتر از 2100 میکروارگانیسم در هر گرم یا میلی¬لیتر یا سطح نمونه
کل باکتری های کلیفرم و همزمان شناسایی بیوشیمیایی اشریشیاکلای
DILU-LAB+ Kit کل باکتری های مزوفیل هوازی در آلودگی های زیاد و نمونه های با خواص ضد میکروب قوی از 4200 تا 107× 4.2 میکروارگانیسم در هر گرم یا میلی لیتر یا سطح نمونه بعنوان جز مکمل کیت¬هایTBC-L+،TBC-HP (محصول شرکت ریزسنجش آریا)، با قابلیت رقیق¬سازی بیشتر نمونه و شمارش آلودگی¬های بیش از 4200 میکروارگانیسم در محصول یا حدود مجاز میکروبی بالاتر از 4200 میکروارگانیسم در هر گرم یا میلی¬لیتر یا سطح نمونه
کل باکتری های کلیفرم و همزمان شناسایی بیوشیمیایی اشریشیاکلای در آلودگی¬های زیاد و نمونه های با خواص ضد میکروب قوی
SRB-TRB Kit SRB-TRB Kit باکتری های بی هوازی تولیدکننده سولفید (باکتری های کاهنده سولفات و تیوسولفات) آب مدار باز/ روغن های آغشته به آب و آب های آلوده شده به مواد روغنی و گریس/ مخازن بسته نگهداری آب/ آب برج های خنک کننده و بویلرها / چاه-هعای عمیق و ...

Customized Kits

For Non-soluble material

TBC Kits

For total mesophyll bacteria

TTC Kits

For total Coliform bacteria

SRB-TRB Kits

For sulfid-producing bacteria

Swab Kits

For Any Type of surface

ما را دنبال کنید

نطنز- شهرک صنعتی اوره خیابان صنعت اول جنب کارخانه سینابینش

تلفن: 54219212-031

شبکه های اجتماعی : 09222911854

کد پستی: 8768144389

ایمیل : Rizsanjesharya@gmail.com

© کلیه حقوق سایت محفوظ بوده و متعلق به گروه صنعتی جهان صادرات می باشد | jahan-saderat.com